In de Winter

In de directe omgeving zijn er diversen mogelijkheden om alle facetten van de wintersport te beoefenen. De belangstelling voor Tsjechië als wintersportbestemming neemt nog steeds toe. Vooral het Reuzengebergte (KrkonoŠe) staat wat dit betreft in de belangstelling. Niet in de laatste plaats vanwege de betaalbaarheid. Wij hebben begrepen dat fanatieke wintersporters die gewend zijn aan de pistes in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland, minder enthousiast zijn over de Tsjechische skigebieden. Aan de andere kant meent men dat Tsjechië voor beginners en familie-winter-vakanties juist weer wel grote voordelen biedt. Ieder zal dus zijn⁄haar eigen afwegingen moeten maken. In de omgeving van Šonov zijn tal van mogelijkheden voor langlaufen, snowboarden, sleeën en skiën, zowel aan de Tsjechische als aan de Poolse kant van de grens.

In het appartement is ook een fietskaart en wandelkaart(!) aanwezig waarop alle skiliften zijn aangegeven.
O ja, zorg voor winterbanden en/of sneeuwkettingen! Wij hebben de ervaring dat die geen overbodige luxe zijn bij wegen met een stijgingspercentage van 12%.
Om te skiën het dichtst in de buurt moet men in Janovičky (spreek uit als Janovietsjki) zijn. Dit dorpje ligt op ongeveer 12 kilometer van het appartement en herbergt 2 sleepliften en een apart parcours voor snowboarders.

Teplice nad Metuji – Bekend van de schitterende rotsformaties, ligt ongeveer 20 km. van het appartement. Met skilift en ’s avonds verlicht.

Verder zijn er in de regio skiliftjes te vinden in Police nad Metuji en in Machov.
In Radvanice zijn pistes en langlaufloipen; tevens is hier een restaurantje aanwezig. In Petříkovice zijn 2 skiliften. Iets verder de andere kant op ligt het plaatsje Sokolec Klodzko in de Poolse Sowie bergen.

Wintersporters die een grotere uitdaging zoeken, zullen ietsje verder moeten rijden. In het Reuzengebergte (KrkonoŠe) liggen onder andere Mladé Buky, Janske Lazne met 2400 meter lange piste, skiliften en gondel en Pec pod Sněžkou met de hoogste berg van Tsjechië. Richting zuiden ligt in het Adelaarsgebergte (Orlické hory) de wintersportplaats Destne v Orlickych horach.

Wintersport links:

campingsonov.eu download