Šonov ligt ongeveer 5 kilometer van de stad Broumov in het Broumovska Kotlina (het Broumover Keteldal) aan de voet van het Javori Hory (Esdoorngebergte) wat ongeveer 880 meter boven de zeespiegel ligt. De regio Broumov is sinds 1991 een beschermd natuurgebied. De steden Broumov, Mezimesti en Teplice nad Metuji zijn gemakkelijk bereikbaar per trein, bus, auto of motor. Drie zijden van deze streek grenzen aan Polen, zodat een verblijf in de regio Broumov goed is te combineren met het verkennen van Poolse bezienswaardigheden in het grensgebied. Het beschermde natuurgebied “De Broumovské Steny” wat ongeveer 12 kilometer van “Camping Šonov” afligt, is een 12 kilometer lange onregelmatige en pittoreske bergrug met rotsformaties langs ruwe kloven.

Dit gebied heeft een net van toeristische wandelroutes die variëren in lengte en zwaarte, met schitterende uitzichten. Bij goed weer is zelfs het Reuzengebergte te zien met de Snezka (de Sneeuwkop), de hoogste berg in Tsjechië.

Bergbeklimmen is alleen toegestaan in gemarkeerde sectoren. Er zijn enkele lange paden voor mountainbikes en crosscountry fietsen. Over de toppen van de 25 kilometer lange Javori Hory (Esdoorngebergte) loopt een wandelroute, deze route loopt langs de “Camping Šonov”. De route loopt vervolgens langs de staatsgrens met vergezichten aan de Tsjechische en Poolse zijde. Naast de vele schitterende wandelroutes kan een deel van de bergen worden verkend per mountainbike of crosscountry fiets.

De zandstenen rotssteden in het “Nationaal Reservaat Adrspach” bij Teplice nad Metuji en Dolni Adrspach zijn zonder twijfel één van de mooiste plekken in de Tsjechische Republiek.

Deze bezienswaardigheden liggen ongeveer 15 kilometer van “Camping Šonov” verwijderd.

Grote rots labyrinten, doorgangen door diepe kloven en vergezichten van de rotswanden wachten op u, op uw tocht over zorgvuldig gemarkeerde routes. De routes zijn het hele jaar open; een toegangskaartje is vereist van april tot oktober. Het is mogelijk paard te rijden door het gebied of een rondvaart te maken op het meer. Broumov, Teplice en Police zijn leuke stadjes met mogelijkheden om te winkelen en uit eten te gaan.

campingsonov.eu download